Elive Bug Tracking System Mon, 28 Jan 2019 23:55:56 +0000 Elive Bug Tracking SystemElive: Recently edited tasks http://bugs.elivecd.org/ FS#729: screen lock cypriot Mon, 28 Jan 2019 17:27:24 +0000 hi there,
trying to get screen lock to work but dont look like happening
i click on window + L button locked the screen but when i entered my pass to unlock just waited waited and nothing happened stayed on that .. had to had reboot.

any ideas ? thnx

Thank you

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=729 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=729
FS#728: brightness and volume not working cypriot Mon, 28 Jan 2019 17:25:24 +0000 hi there
i have a samsung N150 mini laptop and installed elive on it , when i click on FN button with volume or brightness , seems not working .. what can i do to solve this pls

PLEASE be describable and clear. We need to understand the issue and being able to reproduce it.

By reporting the problem you also help every user in the world that can be affected too! :)

Thank you

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=728 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=728
FS#727: Can't install gsmartcontrol and required libraries Rafael Fri, 04 Jan 2019 11:38:38 +0000 I just installed Elive 3.0.3 yesterday. I’m using my WIFI connection without problem. I just updated with “apt-get update” and then tried to install “apt-get install gsmartcontrol”, but after key “s” as usual on any Debian based system, in console it shows “Err http://.... gsmartcontrol...i386.deb” ... “301 moved permanently”, so I can’t install the application. Is like it’s not on repositories.

Any idea to solve this?

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=727 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=727
FS#726: Grub Peter Grešlík Fri, 07 Dec 2018 16:26:22 +0000 Greet you! I have some problem with grub of eLive. It cannot display other systems except for eLive. I have ElementaryOS Juno and Linuxt Mint 19.

Thanks,
Peter

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=726 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=726
FS#688: Utilidad de discos no abre el disco montado Christ Sun, 20 May 2018 16:16:07 +0000 Al ingresar a la utilidad de discos, se puede ver sin problema el disco duro y sus particiones. Pero a la hora de dar clic en “Montar”, se monta aparentemente en una ruta pero dicha ruta no existe. En otras palabras si monto el disco desde la utilidad de discos, el disco supuestamente se monta pero no se puede acceder a él desde la ruta que muestra en pantalla.

Ahora si ingreso al administrador de archivos, ahi se puede ver las particiones del disco y se puede acceder. Pero si doy a montar en la utilidad de discos, curiosamente se desmonta en el administrador de archivos. Ahí está el error.

Y este error ya lo he visto en versiones anteriores, pero en esta última sigue ese mismo problema. Y el error se presenta en cualquier maquina que se quiera probar el elivecd.

Saludos y larga vida a Elivecd, el mejor sistema basado en Debian !!!!!!!

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=688 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=688
FS#687: Main hard drive not detected Michael Molho Sun, 13 May 2018 10:33:39 +0000 On a laptop Lenovo ideapad 100S, I cannot install Elive on disk because the main hard drive (SSD) is not detected. Once booted in live mode, the list of detected drives showed by the Elive installer is empty. I also started Gparted which did not see my hard drive, only the USB stick.

I’m opening this bug but I will not be able to follow the resolution since I will not have access to this laptop anymore. It is just in case you can find the solution without my further help and inputs.

Thank you !

/Michael

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=687 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=687
FS#674: dual boot : grub broken after install Yop Solo Sun, 11 Feb 2018 14:18:24 +0000 I use the USB image on a dual boot laptop : 7 and Lubuntu.
Installation script recognize my Lubuntu and updates it.
At reboot, GRUB go in “safety mode” as if it couldn’t find my hard drive.

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=674 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=674
FS#690: Elive Beta boots to black screen Jay Aurabind Mon, 28 May 2018 04:39:12 +0000 Hi,

I downloaded Elive beta (2.9.94) usb image, and booted it on a HP uefi enabled haswell laptop (most other components a intel ones). I am greeted with a black screen.

My lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #7 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM87 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK208M [GeForce GT 740M] (rev a1)
07:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 73)
09:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5227 PCI Express Card Reader (rev 01)
0f:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)

It mentions Xeon but I promise, its a Haswell :-D I’m sure you will need more logs to track the issue. Just let me know where to find them (Ctrl-Alt-F2) gives me a prompt.

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=690 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=690
FS#715: Dropbox end supporting our version of Debian nov 7 2018 JF Bourdeau Thu, 16 Aug 2018 18:56:45 +0000 Just received a message from dropbox than my Elive computer won’t be supported by Dropbox after nov 7 2018.

I assume it’s the kernel version ( hope it’s not the 32 bits support that they are stopping)

JF

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=715 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=715
FS#718: Opening the PacMan game messed up my 2 screens configuration JF Bourdeau Sat, 18 Aug 2018 16:08:56 +0000 I was exploring the games your included in ELive
Opened PAcMan ( I come from that era)

and it opened on my 2 screen, brought back my 2 screen in mirroring mode

I had to reconfigure my screens

JF
Probably not a problem on a one monitor config

]]>
http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=718 http://bugs.elivecd.org/index.php?do=details&task_id=718