Elive

  • Status Closed
  • Percent Complete
    100%
  • Votes 0
  • Private No
Attached to Project: Elive
Opened by Thanatermesis (thanatermesis) - 2013-02-06
Last edited by Thanatermesis (thanatermesis) - 2014-10-31

FS#600 - sound card problem with intel models 3400

This workaround in needed for these models 3400

root $ echo “options snd_hda_intel model=auto” » /etc/modprobe.d/alsa-base.conf ; rmmod snd_hda_intel ; modprobe snd_hda_intel

This task does not depend on any other tasks.

Closed by  Thanatermesis (thanatermesis)
Friday, 31 October 2014, 18:08 GMT
Reason for closing:  Fixed
Additional comments about closing:  thx :)
Thanatermesis (thanatermesis)
Wednesday, 06 February 2013, 17:26 GMT

I think that I will include a new experimental kernel (3.7) for the next build, just for in case newer computers will require it, can you please try if your audio card works with this kernel ?

Agustin Jose Verdegal Torrent (verdegal37)
Saturday, 09 February 2013, 22:23 GMT

Just to inform, Kernel 3.5 with PulseAudio , working sound in intel models 3400.

Thanatermesis (thanatermesis)
Wednesday, 20 February 2013, 22:05 GMT

Good to know, unfortunately I cannot include a newer kernel right now, I have some problems including it on the ISO that I will fix in a future, well, at least you know now how to solve it temporally :)

Thanatermesis (thanatermesis)
Friday, 31 October 2014, 12:38 GMT

This bug still exist in new versions of elive ? (2.3.9 includes a 3.16 kernel too)

Agustin Jose Verdegal Torrent (verdegal37)
Friday, 31 October 2014, 17:57 GMT

No!!! I have tried 3.16 kernel and sound card Working Perfect!!

Loading...