Elive

  • Status Unconfirmed
  • Percent Complete
    0%
  • Task Type Bug Report
  • Category Live Mode
  • Assigned To No-one
  • Operating System All
  • Severity Critical
  • Priority Very Low
  • Reported Version 2.x (dev before 3.0)
  • Due in Version Undecided
  • Due Date Undecided
  • Votes
  • Private
Attached to Project: Elive
Opened by Jay Aurabind - 2018-05-28

FS#690 - Elive Beta boots to black screen

Hi,

I downloaded Elive beta (2.9.94) usb image, and booted it on a HP uefi enabled haswell laptop (most other components a intel ones). I am greeted with a black screen.

My lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #7 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM87 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK208M [GeForce GT 740M] (rev a1)
07:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 73)
09:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5227 PCI Express Card Reader (rev 01)
0f:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)

It mentions Xeon but I promise, its a Haswell :-D I’m sure you will need more logs to track the issue. Just let me know where to find them (Ctrl-Alt-F2) gives me a prompt.

Admin
Thanatermesis commented on 08.06.2018 15:17
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)

Thanks for the report, this is a Intel graphic card, can you tell me if the "graphical problems" or failsafe boot option makes it to boot correctly?

Jay Aurabind commented on 09.06.2018 10:51

Looks like it has something to do with OpenGL. If I have hardware acceleration disabled at the initial configuration, I do not get the black screen upon login. If I even enable it back, I get the black screen back!

Admin
Thanatermesis commented on 11.06.2018 12:03

Yeah this makes sense, thats because the drivers used in the last versions of elive can be old for your computer, then you can just use Elive without the hardware-acceleration mode enabled (you can use composite with software mode in any case), for having gl mode you will need to wait for next versions after the 3.0 release

Loading...

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing