Elive

Help us in a better way with reports that includes all the needed (but not excesive) information and how to reproduce it. It may not mean a lot to you, but it means a world to us.

IDOpenedLast EditedTask Type  ascSummaryStatusOpened byProgressDue In Version
 562 2010-03-202010-03-20Bug Report autolaunchers with spaces ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Looks like when the partition label has a space, blocks e17

 573 2010-04-082017-08-25Bug Report autolaunchers: disable when needed (gparted) ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Before to run the mount function, check if gparted/fdisk/cfdisk/* is running in order to avoid problems

 613 2014-04-102017-08-27Bug Report xrandr / e17 screens after play a game isn't restored ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

xrandr / e17 screen confs are not restored after to have played a game or launched some applications that changes the screen sizes

Try for example with “smc” (super mario chronicles) package in debian

WARNING: “cd .e ; bkp s”, it will broke your e17 conf

Note: maybe only in xinerama ?

 620 2014-06-212017-08-25Bug Report Umounting in thunar fails ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Kill tumblerd always before umounting a partition

~ ps aux | grep 30017
1000 1868 0.0 0.0 5188 732 pts/0 SN+ 17:35 0:00 grep 30017
1000 30017 4.5 3.4 517740 68508 ? Sl 17:12 1:02 /usr/lib/i386-linux-gnu/tumbler-1/tumblerd
~

 632 2014-08-192014-09-26Bug Report Thunar @Folder > right click > create document freeze ClosedJonas Kervin Hansen
100%
3.0 Task Description

OS: Elive Topaz+ (beta)
Arch: 32bit (x86)
update status: Fully up to date as per official elive repos.

how to reproduce:
Open a folder in Thunar, right click, point at create document = window manager freeze (Entrance?)

heres a video for demonstration:
External Link

 645 2015-01-152017-08-27Bug Report E resolution is fucked sometimes ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

If you run something like “berusky” (small game, which don’t works in fact), it fucks your X resolution without possibility to recover it (BIG BAD BUG)

In short it seems like to: change your E resolution, don’t restore the original one, but E saves and remebers it

We should need a way to detect that the resolution was changed by FOO, when FOO finishes and some seconds passed change the resolution to the original one if we are not on it (not sure if this is possible)

Also, is needed to save the resolution on E confs only when we select to save it, seems like there’s a trigger that saves it automatically, this is very bad :P

Notes: betatest in e19 to see if the bug is solved (and so just cherry-pick the fixes)

 174 2007-11-202017-08-25Bug Report Kino does not capture ClosedClaudia
100%
3.0 Task Description

Hi all!
I’ve try to capture whit kino, but give me this error:

WARNING: raw1394 kernel module not loaded or faliure to read/write /dev/raw1394!

what can i do?
thanx!!!

 489 2009-10-092017-08-26Bug Report double wireless interfaces is not correctly managed ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

When there’s 2 wireless interfaces listed in NC, when you select one of them, NC comes back to the other one

Note: looks like there’s also a problem related with the scanning, like too much fast scannings etc
Note: somebody has reported me that if you put your password and between you are doing this the list is scanned (updated), your password is removed

 494 2009-10-172017-08-26Bug Report Installing crossover games causes X server/enlightenmen ...ClosedJustin Raug Veggerby
100%
3.0 Task Description

Installing Crossover Linux (both Pro and Games) from CodeWeavers causes either enlightenment or Xorg to hang or crash.

When the install is finishing up Xorg/enlightenment freezes, mouse can be moved, but nothing happens - and I am unable to change to another desktop using CTRL + ALT + arrow key

The same thing happens when trying to install applications or managing bottles. Though sometimes I get an error message that enlightenment has SEGV’ed with the options to Recover or Quit.

I think it might be when Crossover tries to generate menu links for the application, but I am not entirely sure.

I am sorry to say that this used to work under Ubuntu/enlightenment.

You can download a trial of Crossover Games here:
http://www.codeweavers.com/products/cxgames/download_trial/

(This is important for gamers - hence the severity)

 513 2009-12-032017-08-02Bug Report Wifi problem on Dell D410 ClosedGuillaume hatt
100%
3.01 Task Description

Hi,
I use elive installed on a Dell D410 laptop with Broadcom BCM4311 wifi card. I can see networks, but I’m unable to connect to anyone because dhclient is unable to obtain an IP address.
I tried other wifi cards (Realtek, D-Link), and it is always same problem. All these cards are supported by Debian Lenny or Ubuntu 8.04.
I really like elive and wouldn’t go back to Lenny because of this wifi problem.

Thanks for help.
G. Hatt

uname -r:
2.6.26.8-elive-686

lspci :
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d3)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC’97 Audio Controller (rev 03)
00:1e.3 Modem: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC’97 Modem Controller (rev 03)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
01:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)
02:01.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI6515 Cardbus Controller
02:01.5 Communication controller: Texas Instruments PCI6515 SmartCard Controller
02:03.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 [AirForce 54g] 802.11a/b/g PCI Express Transceiver (rev 02)

 563 2010-03-212017-08-25Bug Report vpn ad-hoc ClosedSpirit
100%
3.0 Task Description

No funciona la conexión punto a punto
Thank you

 568 2010-03-282017-08-26Bug Report 3g-dialer doesn't ask for user, password, apn. ClosedLorenzo Maceiras
100%
3.0 Task Description

3g-dialer does not ask for user and password. Also, apn is ignored too. The apn of Ancel Uruguay in the template is wrong (it is wrong in other distros of Linux too), must be “adslmovil” not “gprs”. So, the dialer does not connect to the Internet with 3g modems. Tested witha a Huawei e226.

 600 2013-02-062014-10-31Bug Report sound card problem with intel models 3400 ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

This workaround in needed for these models 3400

root $ echo “options snd_hda_intel model=auto” » /etc/modprobe.d/alsa-base.conf ; rmmod snd_hda_intel ; modprobe snd_hda_intel

 607 2013-05-312017-08-26Bug Report e17 Menus Freezes after Wizard (not solved) ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Lastest e17, after to finish wizard go fast to the applications menu and scroll it, e17 freezes

This bug reported by AlexAnteMachina has nothing to do with composite, not even with vbox, I tried it in laptop and e17 simply gets frozen, seems like X11 is died, very strange bug! even with my libs updated without the optimize options (please somebody confirm that we have debug messages now), there’s simply no way to get a backtrace because everything is blocked (well, you can kill X11, but you lose everything)

Maybe there’s not even needed to select German language, it looks like an efreet bug


This is another bug, but seems like caused by the same reason, sometimes, and just sometimes, e17 starts looking like this (some hang in the startup of efreet, or uncomplete or similar, idk)
http://main.elivecd.org/tmp/enlightenment/shot-2013-06-01_22-24-45.jpg

A restart of e17 will solve the problem, but is not a good way to start e17 of course


Another bug: if you install eltrans (here is elive in version 2.1.40), and you try to open the menus, it becomes frozen

 621 2014-06-262017-08-26Bug Report Kernel 3.14.7 and Vbox 4.3.12 ClosedDeon Thomas
100%
3.0 Task Description

seem vbox is out of date with this really new kernel so the vboxdrv modules segf somewhere in the kernel, I suggest using a kernel that is supported by vbox, this problem is only with vbox.

 643 2014-12-262017-08-27Bug Report Most of .desktop doesn't respect XDG_DATA_DIRS ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

XDG_DATA_DIRS defines the order to where to search for .desktop files, for example we have apulse-skype package that replaces a .desktop that is defined on a previous dir on this variable, this perfectly works if you run skype from menus (skype that requires pulseaudio using a pulseaudio emulator work in alsa-only), but if you run it from engage or from ibar, it doesn’t works (so looks like it gots the .desktop from the default dir instead of the one that we have defined), it doesnt works also from other places like “startup applications”

 660 2017-10-082017-10-26Bug Report Black screen  ClosedVlado Poleva
100%
3.0 Task Description

Hi,

I have yesterday finished installation of last beta version. Unfortunately I wasn’t front of my laptop when the installation process went to an end. I think that there’s probably on last step something like how to boot the system isn’t it? Now the system doesn’t boot and I can’t access bios... Have you some idea what to now? I’ m using Lenovo ThinkPad E530c.
Thanks.

BR,

Vlad.

 158 2007-09-072017-08-25Bug Report Cinelerra won't launch under "tests" e17 ClosedSteve Folberg
100%
3.0 Task Description

Cinelerra won’t launch for me using the latest e17 from the “tests” branch of the Elive repos (it has never launched, even when I tried
it under the default e17 from Gem).

When I try to run it, I get a small, transparent window in the upper
left corner of my screen. When I close that window, I get this error
message:

“Application Execution Error: Cinelerra stopped running unexpectedly.
There was no error message. An exit code of 1 was /usr/bin/cinelerra.”

By the way, it does launch under e16, but with an error message about memory...

 505 2009-11-012017-08-25Bug Report 1.9.42 compiz - wlan0 .... kernel panic!! RTL-818 ...Closedhernan m
100%
3.0 Task Description

1.9.42 compiz live cd cant boot up, the machine get frizzed with this error msg on screen:

Network device wlan0 detected, DHCP broadcasting for ip. [ 40.783723] Kernel panic - not syncing: HwthreeWire() CmdReg: 0XFF RE|WE bits are not clear!!
[40.783727]

I have to say that on 1.0 this realtek (RTL-8185) pci wifi board didnt work (the system did not recognized it), but livecd have been loaded ok, the instalation was ok, and the system was full working
On 1.9.50 / 51 the wifiboard works perfectly

 541 2010-02-042017-08-26Bug Report Enlightenment SEGV while changing resolution ClosedMichal/ Wernicki
100%
3.0 Task Description

When trying to change resolution screen goes black and a box appears showing that Enlightenment SEGV’d.

To reproduce this bug please boot Elive from a CD, selecting automatic resolution. After full boot up enter Settings Panel/Screen/Resolution and choose some other resolution and frequency but do not save your selection, just click “restore” button and then change frequency again. Now this crash should happen.
I supose this behaviour is easier to reproduce using CRT display.

My guess is that this SEGV happens because when you mark resolution and frequency for the first time and cancel, the choice of resolution is not remembered, but you are still able to choose frequency and try to set it.

My rig has GeForce 5700 FX and thus uses nvidia 173 driver.

 554 2010-03-062017-08-25Bug Report 2.0 : scrolling disabled with touchpad ClosedJean-Francois Blazy
100%
3.0 Task Description

Version 2.0 new kernel Topaz

laptop Dell Vostro13, touchpad synaptics, gsynaptics 0.9.14-6 installed

No scrolling at all with the touchpad (vertical, horizontal...)

tap is ok (double tap= 1 click)

It seems that’s it doesn’t work at all, when I try to load the touchpad menu, I get :
“Synaptics couldn’t initialize.
You have to set ‘SHMConfig’ ‘true’ in xorg.conf or XF86Config to use GSynaptics”

I’ve added these lines to the xorg.conf file, and also a shmconfif in hal (like in this doc : http://doc.ubuntu-fr.org/touchpad ...in french), reloaded the system and nothing (the ibar only disappear the 1st time...)

saw on some boards it could be a problem with the kernel (?)

 576 2010-04-272017-08-27Bug Report net-connector: Stop to SCAN networks if we are connecte ...ClosedThanatermesis
100%
3.01 Task Description

If we are already connected to internet is useless to scan about networks, disable the scan until we are disconnected (the non-stop scanning thing makes that some wireless drivers blocks and a reboot is required to recover the connection)

 586 2010-08-122017-08-27Bug Report Shared Folders: read-write not working Closedanabell
100%
3.0 Task Description

When trying to share folders in the file-manager, it doesn’t allow you to share it as read-write mode, the permissions are correctly set to the folder to be writable by anyone

 598 2013-01-112017-08-27Bug Report smb-admin breaks smb.conf ClosedDeon Thomas
100%
3.0 Task Description

after to create a user in samba (previously on my system), i can’t share folders anymore”, and this message:

$ smb-usershare -p princeamd/                           % 
net usershare: usershares are currently disabled
 Traceback (most recent call last):
 File "/usr/bin/smb-usershare", line 580, in <module>
  gui.msgbox(START_MSG)
 TypeError: msgbox() takes exactly 3 arguments (2 given)
 612 2014-03-182017-08-27Bug Report Upgrade mode bugs ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Multiple reports:

- If you run the upgrade mode with the beta version, it doesnt seems to boot it (file not found)

- The entry from grub is not removed after the first (any state) reboot

- The installer of 3.0 needs to be adapted

 636 2014-08-302017-08-26Bug Report windows moves to the first screen ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

You said recently that you have found the cause of the bug where teh windwos are positioned in the first screen (xinerama) when looking at something else about borders?, but i still having the bug around, did you commited the fix ?

 640 2014-11-272017-08-27Bug Report E segfaults when pressing power button + keyboard keys ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

If you press the power button (which shows a menu option in E to close computer) and extremely-fastly you press any keyboard key, you got a segfault

This can help making it to appear: cd /tmp ; mprime-cpu -t
Also if you add a “drop caches” on that command should help too, giving you more human-time over computer-time

<PrinceAMD> what i think is happening here is
<PrinceAMD> an object is deleted, then a key pressed on the object causes seff
<PrinceAMD> so i think some check is needed in _e_manager_cb_key_down
<PrinceAMD> i'm guessing this is a keybinding bug, so lets say the binding trigger a call of a deleted pointer,
Thread 1 (Thread 0xb5c619a0 (LWP 7261)):
#0  0xb7270607 in pause () at ../sysdeps/unix/syscall-template.S:82
No locals.
#1  0x0807ba9e in e_alert_show () at e_alert.c:38
No locals.
#2  0x08160903 in e_sigseg_act (x=11, info=0xbfe18b8c, data=0xbfe18c0c) at e_signals.c:71
No locals.
#3  <signal handler called>
No symbol table info available.
#4  0x00000020 in ?? ()
No symbol table info available.
#5  0x081479d9 in e_object_del (obj=0x9964768) at e_object.c:54
No locals.
#6  0x080808cf in _e_actions_act_halt_go (obj=0x9678cd8, params=0x0) at e_actions.c:2265
No locals.
#7  0x08089591 in e_bindings_key_down_event_handle (ctxt=E_BINDING_CONTEXT_MANAGER, obj=0x9678cd8, ev=0x996d9e8) at e_bindings.c:514
        act = 0x9894d78
        mod = E_BINDING_MODIFIER_NONE
        binding = 0x98cac98
        l = 0x98c9c80
#8  0x0813764c in _e_manager_cb_key_down (data=0x9678cd8, ev_type=50, ev=0x996d9e8) at e_manager.c:758
        man = 0x9678cd8
        e = 0x996d9e8
#9  0xb6f95c2f in _ecore_call_handler_cb (func=0x81375e8 <_e_manager_cb_key_down>, data=0x9678cd8, type=50, event=0x996d9e8) at lib/ecore/ecore_private.h:359
        r = 1 '\001'
#10 0xb6f96b6a in _ecore_event_call () at lib/ecore/ecore_events.c:562
        ret = 1 '\001'
        e = 0x9a8ca58
        handle_count = 2
        l = 0x0
        l_next = 0x0
        eh = 0x95e1df0
#11 0xb6fa1167 in _ecore_main_loop_iterate_internal (once_only=0) at lib/ecore/ecore_main.c:1942
        next_time = 0.24938403899795958
#12 0xb6f9f419 in ecore_main_loop_begin () at lib/ecore/ecore_main.c:983
No locals.
#13 0x08078164 in main (argc=1, argv=0xbfe1a284) at e_main.c:1138
        nostartup = 0 '\000'
        safe_mode = 0 '\000'
        after_restart = 1 '\001'
        waslocked = 0 '\000'
        t = 1417114627.236887
        tstart = 1417114627.236887
        s = 0x0
        buff = "1417114627.2\000\277{\267@\304z\267\001\000\000\000\000\020e\266\240\221", <incomplete sequence \341\277>
        action = {__sigaction_handler = {sa_handler = 0x8160988 <e_sigabrt_act>, sa_sigaction = 0x8160988 <e_sigabrt_act>}, sa_mask = {__val = {0 <repeats 32 times>}}, sa_flags = -1073741820, sa_restorer = 0xbfe18fd0}
        __FUNCTION__ = "main"
 317 2008-12-112017-08-25Bug Report Fonts for special languages not installed by default ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Looks like not all the fonts for special languages are installed by default (see google translator for chinese or japanese, or see also to configure hte language with langconf (characters not readable for some languages)), langconf should show ALL the caracters because i have made it one by one and i have read all of them

Could be need to try to install manually some font packages and see which ones are remaining, but WARNING, some fonts packages takes a LOT of space in hard disk and the size of the ISO is pretty limited, install just the ones that are needed, not waste space of the limited ISO size standard

Note: is possible that could be need to restart X after to install a font. Use the livecd mode better

 319 2008-12-122017-08-25Bug Report eeepc brightness apci script should be linked to correc ...ClosedAgostino
100%
3.0 Task Description

/etc/laptop-mode/conf.d/lcd-brightness.conf

+BATT_BRIGHTNESS_COMMAND="echo 3"
+LM_AC_BRIGHTNESS_COMMAND="echo 15"
+BRIGHTNESS-OUTPUT="/sys/class/backlight/eeepc/brightness"

this is the most up to date and correct link to be set up in laptop-mode tools.

 369 2009-03-032017-03-16Bug Report OSS compatibility ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Games like Wolfenstein not works directly by default, made a compatibility for this, start by add a script to load all the snd-*-oss modules at the init of the system, then see if directly works or needs to run with “aoss” (not so nice way (userfriendly))

http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Enemy_Territory

http://www.gentoo-wiki.info/TIP_ALSA_with_Quake3/Enemy_Territory

 442 2009-07-192017-08-26Bug Report eeepc-elive-scripts patch (camera not working) ClosedGatis Visnevskis
100%
3.0 Task Description

See diff for /etc/init.d/eeepc-elive-scripts:

#diff eeepc-elive-scripts.old eeepc-elive-scripts
23c23
< echo -n 1 » /proc/acpi/asus/camera 2>/dev/null

echo -n 1 » /sys/devices/platform/eeepc/camera 2>/dev/null

Reason: 2.6.26 and later kernel has moved /proc/acpi/asus to /sys/devices/platform/eeepc

I will check also other scripts, volume, brightness, etc...

 457 2009-08-172017-08-25Bug Report Intel Wireless pro 5100AGN card not working Closedlean moha
100%
3.0 Task Description

problems getting Intel Wireless pro 5100AGN card working. According to all wiki the iwlagn module and mac8*** module required to run these cards should be built into the kernel but not there and for some reason elive doesn’t allow its installation. The iwlagn module is different from the iwp module.

 462 2009-08-252017-08-26Bug Report .xsession-errors ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

.xsession-errors file of the home of the users, contains the logs of the X when they are running, this should be removed at every e17 startup

 463 2009-08-252017-08-27Bug Report Power management ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Use only one power management daemon, maybe disable cpufreq of e17 and use only gnome-powermanager IF is a laptop ? maybe ask that ? maybe predefine selection by hardware specs ?

 477 2009-09-052010-01-22Bug Report network tool doesn't work Closedmarkus frei
100%
3.0 Task Description

In the latest compiz dev release (1.9.42 unstable compiz) I can’t enter a static IP. It always reverts back to dhcp when I try to apply the proper address.

 484 2009-09-232017-08-26Bug Report module slamr does not exist bug STILL EXISTS (not cured ...ClosedJohn Vincent
100%
3.0 Task Description

Hi, sorry to have to report, I just tried to install (with a proven DVD download of E17 compiz) on a 2nd computer, Intel MB DG45FC. First problem was it would not recognize display resolution, I am using Mitsubishi Diamond Digital, wide screen (16 x 9) and factory default setting called for is 1280 x 768 at 60HZ—which is in listed choices upon installation, nor any other resolution including auto? This is a 64bit machine, I have the DVD installed OK, no problem, on a Gigabyte 32bit MB.

I kept trying, over and over and somehow was able to “force” installation after being given a choice to use a pre-existing resolution(?) Install completed, fine tune came up and stopped at: “module slamr does not exist in /proc/modules. Also, internet connect was not able to be made, no matter what I tried so I can make no correction through apt-get, Synaptic or .deb. I also got a notice that e17 economorph failed to install because of some file in libdecorate(?) was trying to overwrite an already existing file. Not being technically capable, I haven’t a clue.

But please, do not fool yourself into thinking the slamr “bub” has been corrected and gone away, it is still there.

 512 2009-12-022017-08-26Bug Report Protected EAP (PEAP) network authentication support? Closedlean moha
100%
3.0 Task Description

Hi

Just wondering if there is a way to get elive to access a wireless network using Protected EAP (PEAP) as WPA authentication.

I have installed FreeRadius from synaptic but don’t know how to configure it.

 517 2009-12-242010-03-13Bug Report Problems changing the theme!! ClosedAgustin Jose Verdegal Torrent
100%
3.0 Task Description

Well every time you change the theme, the GTK switcher appears and the startup sound is quite annoying.
Version 1.9.54

Greetings:
Agust

 527 2010-01-132010-01-24Bug Report ATI driver won't work with ecomorph ClosedDragan Stojkovic
20%
3.0 Task Description

I`m running 1.9.56 development Version on my Laptop with a X1300 Mobility radeon.
Compiz works under Ubuntu 9.10 out of the box. I use there the OSS ati driver.

On Elive there seems to be a bug with the included ati driver. I’ve tried several Notebooks with ATI graphic cards. None of them worked.
On every machine I’ve got the following message:

$> ecomorph 
ecomorph (core) - Fatal: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
ecomorph (core) - Error: Failed to manage screen: 0
ecomorph (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

a compiz-check shows, that everything should be ok:

$> compiz-check 

Gathering information about your system...

 Distribution:          Debian GNU/Linux (5.0.3)
 Desktop environment:   Unknown
 Graphics chip:         ATI Technologies Inc M52 [Mobility Radeon X1300]
 Driver in use:         radeon
 Rendering method:      AIGLX

Checking if it's possible to run Compiz on your system...

 Checking for texture_from_pixmap...               [ OK ]
 Checking for non power of two support...          [ OK ]
 Checking for composite extension...               [ OK ]
 Checking for FBConfig...                          [ OK ]
 Checking for hardware/setup problems...           [ OK ]

To manualy compile the driver won’t work. It aborts.

regards
Dragan

 553 2010-03-062010-03-15Bug Report swedish boot option ClosedThanatermesis
100%
3.01 Task Description

<PrinceAMD> Thanatermesis, <Elive_user25_en> If one choose swedish as language in textmode boot.
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> Everything is translated into...
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> finnish.
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> that has not one word in common with swedish

 555 2010-03-062014-06-05Bug Report volume still setup to 100% after first install of Topaz ClosedRoman Vik
100%
3.01 Task Description

After upgrade system from ISO the volume setup to 100% - too loud for the first time..

 557 2010-03-062017-08-26Bug Report Unexpected end of editing features - F1 recovery E17 er ...ClosedRoman Vik
100%
3.0 Task Description

If U end some dialogs from setup panel without exit as expected - for example not to wait for EXIT button and end it with close window or ESC, there is E17 error appeared..

 559 2010-03-082017-08-25Bug Report hibernate wake-up problem ClosedRoman Vik
100%
3.0 Task Description

some problem with USB appeared after trying to wake up from hibernate.. Enumerate USB or something.. ?
System wont launch and the text with error report is running on the screen..

 596 2012-09-072017-08-26Bug Report smb-usershare some warning messages ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

some error messages when you run smb-usershare are shown in the terminal, but not graphically, this can be a problem when the user is running the application from graphical mode only (menu applications launchers).

In my case, just repackaging it for the new version i found these messages:

Lacking to install the “samba” package:

net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No existe el fichero o el directorio
Please ask your system administrator to enable user sharing.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/smb-usershare", line 580, in <module>
    gui.msgbox(START_MSG)
TypeError: msgbox() takes exactly 3 arguments (2 given)

Lacking to add the user to “samba” (sudo adduser me sambashare), i comment the exact parameter because maybe is a good idea to request the root password via “gksu” tool to do it for the user

net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error Permiso denegado
You do not have permission to create a usershare. Ask your administrator to grant you permissions to create a share.
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/smb-usershare", line 580, in <module>
    gui.msgbox(START_MSG)
TypeError: msgbox() takes exactly 3 arguments (2 given)
 597 2012-09-082017-08-26Bug Report smb-browser requires smbfs which is not available right ...ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

smbmount is required for smb-browser, but the package smbfs is not available in debian wheezy right now, i’m not sure why, maybe is replaced by the package cifs-utils, or maybe it enters back in the future (release of wheezy stable), in any of the cases i leave this report opened to know that something needs to be fixed around :), which means adapt smb-browser to the new tool or get some kind of port

PS: in any of the cases, smb-browser is not a strict requirement for Elive since thunar is able now to browse samba networks in a friendly way

 599 2013-01-282017-08-27Bug Report Flash for chromium ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Chromium complains about outdated flash version, like in www.electroswing-radio.com , there’s some bugs reported in debian (bts show chromium), so we need to wait the release of debian first to see what happens with this

 602 2013-02-272013-03-28Bug Report Google Talk video-conference ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

I just tried to use Google Talk for videoconference (calls) but seems to not work, I tried it on chrome and even installed a .deb package provided by google, it complains about that is not correctly installed or something similar, I will need to make future look to it

 606 2013-04-272017-08-27Bug Report black screen (console) in boot of live ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

PrinceAMD has a computer which when kms loads, the console turns blank, user can’t see anything, but the system continue booting correctly (1-2 minutes in blank)

Maybe should be good to add a boot option in the live menu with this entry: nomodeset that solves the problem, for those cases

 609 2013-10-312013-10-31Bug Report Internet doesn't automatically connect to wifi ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Seems like wifi doesn’t automatically connect when i come back from suspension and im in another location (and I enable the wifi power-button later too), i need to open the internet configurator emodule for to start/open the Network-manager applet (note that by default is removed in order to save some resources consumption and memory usage.

The question is... do we need this nm-applet running all the time so that the network will be correctly connected/updated all the time? this sounds for me non-sense since there’s a daemon of NM, the applect should be only for manual selection or configuration of things, otherwise a daemon should works a daemon.

It happens to you too ?

 616 2014-06-182017-08-27Bug Report Removing packages could lead to errors ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

Users should not remove essential packages, but they do...

We will need some kind of feature that at shutdown (more reliable than boot-time) will check if we have removed any essential-elive package and asks if restore it

Showing tasks 1 - 50 of 84 Page 1 of 21 - 2 -

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing