Elive

Help us in a better way with reports that includes all the needed (but not excesive) information and how to reproduce it. It may not mean a lot to you, but it means a world to us.

IDOpenedLast Edited  descTask TypeSummaryStatusOpened byProgressDue In Version
7522020-07-202020-07-25Bug ReportCannot apply updates to 3.8.12 betaUnconfirmedJohn Goold
0%
Task Description

I tried to update my 3.8.12 64-bit beta installation with the 14 updates in “Software 3.30.6”. That fails.

[I do not appear to be able to upload an image file and hence cannot paste the screen snapshot I took.]

The message (in a semi-transparent overlay window) indicated:

Unable to download updates:
E: http://repo.buster.elive.elivecd.org buster/main amd64 smb-admin amd64 3.8.14+git43bbo34df-6buster1 is not (yet) available )Something wicked happened resolving ‘repo.buster.elive.elivecd.org:http’ (-5 - No address associated with hostname))

“OK” I said to myself, “I should be able to download the 3.8.14 64-bit beta ISO and re-install.” That I do not seem to be able to do without coughing up more money for the download.

 742 2020-02-012020-06-26Betatesting Make Eltrans work again ClosedStefano Lugli
100%
4.02 Task Description

Eltrans was the easiest way to get big parts of the os translated for free. It needs to go live again, so what is the problem that prevents it from working? Is there any way we could write a new version of it so you do not need to waste your time? In that case, what are your requiremetns and what kind of interface should we give it so that it can just be put in place of the older one?

7512020-06-122020-06-20Bug Report64 bit OS install problemsNewAlexey Vasiliev
0%
Task Description

Hello, Team
I have a Lenovo x201i laptop ( CPU Core i3 + 8GB RAM)
Firstly , i use 32bit latest version OS - very nice
but it can see only 3GB RAM and i decided install 64Bit system
i download latest beta version , write it on USB-stick and tryed
boot… before, i turn off security password to HDD acssess on BIOS
Boot starting and i see a menu ( a few options booting 64 bit system)
but if i tryed anything- after a few second leptop rebooting…

 750 2020-06-062020-06-06Bug Report E16 "user configurator" does not call "gksu" Closedtriantares
100%
Task Description

PLEASE be describable and clear. We need to understand the issue and being able to reproduce it.

By reporting the problem you also help every user in the world that can be affected too! :)

Thank you

 749 2020-05-232020-05-23Bug Report mplayer failed to play login sound Closedsaveurlinux
100%
Task Description

running in command line result is:
elive-startup-sound -c
bash : ligne 1 : 11409 Instruction non permise mplayer -noconfig all -really-quiet -nojoystick -nolirc -ao alsa /usr/share/sounds/elive/elive-wm-login-3.0.mp3

cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 6
model : 10
model name : AMD Athlon™ XP 2800+
stepping : 0
cpu MHz : 2075.085
cache size : 512 KB
physical id : 0
siblings : 1
core id : 0
cpu cores : 1
apicid : 0
initial apicid : 0
fdiv_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow cpuid 3dnowprefetch vmmcall
bugs : fxsave_leak sysret_ss_attrs spectre_v1 spectre_v2 spec_store_bypass
bogomips : 4150.17
clflush size : 32
cache_alignment: 32
address sizes : 34 bits physical, 32 bits virtual
power management: ts

 745 2020-03-042020-04-09Bug Report Odd state of OS ClosedIttussarom Retals Mail Ynohtna
100%
1 Task Description

Whenever I am away from my PC for about five minutes without putting it to sleep, when I move the mouse it decides to have a blank screen with lines on it. The PC then stops responding and I have to force-reboot which wastes time and battery.

Thanks!! (Version 3.8.2 beta)

 747 2020-03-122020-03-28Bug Report No wifi support ClosedKirk Martin
100%
Task Description

Trying to install Elive 3.8.9 beta and get message of no wifi drivers found.This is a HP Envy x360 convertible laptop.This is the output of my wireless interface.

*-network

     description: Wireless interface
     product: RTL8822BE 802.11a/b/g/n/ac WiFi adapter
     vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
     physical id: 0
     bus info: pci@0000:02:00.0
     logical name: wlo1
     version: 00
     serial: 40:5b:d8:29:ed:ad
     width: 64 bits
     clock: 33MHz
     capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
     configuration: broadcast=yes driver=rtw_pci driverversion=5.3.0-40-generic firmware=N/A ip=10.0.0.38 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11
     resources: irq:50 ioport:f000(size=256) memory:fe600000-fe60ffff
7482020-03-232020-03-27Bug ReportDoes not recognize wifi hardwareUnconfirmedDennis Carroll
0%
Task Description

Lenovo ideapad 130S-14IGM
Product number: 81KU000FUS
Bios version: 9HCN26WW

Attempt to boot from usb created with UsbWriter-1.3 from elive_3.0.6_stable_usb.img fails with
1) does not recognize wifi hardware:

Manufacturer: Realtek Semiconductor Corp.
Description: Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
Driver version: 2024.0.9.101

2) Cursor does not respond to touchpad or enter key at select country screen

7462020-03-102020-03-10Bug ReportFirst boot cannot suspend / hibernate / (shutdown?) cor...ResearchingThanatermesis
0%
4.0 Task Description

By some reason the first boot doesn’t allows the user to suspend/hiberante, what is the cause?

* debug pm-suspend
* try with e23 first boot
* try with reboot after post-install of eliveinstaller

 744 2020-02-232020-02-23Bug Report find command error in /usr/bin/elive-health ClosedJack Holborn
100%
Task Description

Hello,

I got this error message while using elive-health from command line :

find: paths must precede expression: `/home/jack/.local/share/Trash'
find: possible unquoted pattern after predicate `-type'?

I found out that a ‘find’ command at line 100 of this script was incorrectly formatted, it showed :

find -type f "$HOME/.local/share/Trash" -delete

where it should be :

find "$HOME/.local/share/Trash" -type f -delete

So it prevents removal of Trash content.

Patch available, just ask!

Regards,

 743 2020-02-062020-02-21Bug Report Gdebi-gtk unable to install .deb files ClosedStefano Lugli
100%
3.x (beta's) Task Description

It looks like Gdebi-gtk is unable to install .deb files since (at least) elive 3.8.1.
THese are the reports from the forum:
“gdebi gui does not work, exits without doing anything, invoking this installation with terminal goes off well without problems”

“It dies silently without giving any errors”

The lack of sudo rights was excluded by Thanatermesis since users should be able to handle packages without requiring any root privilege by default (though further testing do not support this theory), moreover it looks like an Thunar related Issue.
A video is attached, showing me trying to “reinstall package” and “remove package” from the gtk. In both cases, as stated above, gdebi dies silently. Downloading the package from the main repository gives no issues (looks like). The same happens when installing a fresh program.
After trying with gdebi gtk, i run gdebi within a terminal. Without sudo rights, it exists without error stating “you need administrator rights!”, while running it with sudo installs the package without issues.
Need to find the roots of this evil behaviour to allow average users to install packages without requiring terminal knowledge.

 739 2020-01-222020-02-02Betatesting No puedo descargar actualizaciones - versión beta 3.8.2 ...ClosedJaume Martí
100%
3.x (beta's)1 Task Description

Hola! Tengo tres problemas:


1- Al cerrar sesión el sistema se bloquea.

2- Cuando pongo el equipo en suspensión o le doy a hibernar, me ocurre que al volver al escritorio Internet no funciona y si reinicio todo vuelve a la normalidad, esto ya me pasaba con el sistema estable.

3- Cuando intento actualizar no me deja y todo es darle al botón pero ahí se queda sin poder actualizar.


P. D. - Por lo demás todo perfecto.

Un saludo!

 714 2018-08-162020-02-01Bug Report Primary monitor setting, not saved  ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

Everytime I reboot elive
Right / Left monitor and resolution are ok

But

I always have to reset who’s the primary screen

I do it, save, and the application bar goes on the right one but at reboot, the wrong screen as the application bar

 713 2018-08-092020-02-01Bug Report emodule-places dont show SD cards ClosedThanatermesis
100%
4.0 Task Description

In my old nettop ‘Acer aspire one’, the inserted SD memory card of my photo camera doesn’t shows in emodule-places unless “only ermovable devices” option is unset

Seems like we need to specify these values in cases that it is one of these cards, but in any case is needed to debug the output to see what it looks like

 709 2018-07-162020-02-01Bug Report Can't remove Autologin for a user using the GUI ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

Once we set a user to Autologin (at installation or later using the user configurator) we can’t turn it off

JF

 679 2018-02-282020-02-01Bug Report live mode not detecting mouse ow wifi adaptor  Closedderek
100%
4.0 Task Description

Mouse and wifi (Intel® Dual-Band Wireless-AC 8265?) not being detected (in live move) on Dell Latitude 7480 i7
a usb mouse plugged into the laptop is a work around.

The startup menus (keyboard settings etc) are not usable with just the keyboard, you need a mouse at this stage to start the distro

 691 2018-06-012020-02-01Bug Report Booted from usb tographical problems - after install I  ...ClosedMichael Leib
100%
Task Description

Dear Team,

great work, thank you.
But unfortunately I cannot boot after installation.
Or to be more specific… I can boot and all ttys take my requests…except of course tty7.
Or the main one booting… That one is black/blank…but i can kind of use my mouse as a curser.
This is exactly the same behavior I have when booting the live-stick with the default values.
But it works with the option “graphical problems”.
So imho I need the same boot option offered on the live-stick as “graphical problems”
for my main grub.
What parameters do I need to put in there… Or how can I fix this?
I will not use it as a live-system cause its just too damn inconvenient.
So please tell me how to get enlightenment to boot?
Otherwise I’ll have to back to ubuntu:(

Thank you and have a great day :-)

 686 2018-05-062020-02-01Bug Report Can't change theme w/o crashing desktop unless switchin ...ClosedLawrence De Coste
100%
Task Description

I even downloaded and installed the latest Beta 2.9.92 and the same thing? happened to me (Some of these are double clicks all left after the first one):
Right click on desktop→ Click on Settings tab at bottom right→Click on the Look button at top→Click on theme→Click on Basic theme[it has a checkmark next to it]→Click on Elive Light or Lucas since Dark is already chosen→Click Apply button

BOOM the bottom 20% of the dialog screen goes black and the mouse while movable can do nothing.
In less than a minute screen flashes and the “voice” says that “Elive desktop has initiated recovery”

BUT nothing has changed it’s still the Dark theme.

SOLUTION: Before clicking the theme you want to change to: Click on the Basic button in the bottom right→ Choose your theme to change to→Click the apply button.
The screen flashes again but this time the theme you chose is now the theme.

 719 2018-08-192020-02-01Bug Report Language problem : improperly applied to the interface ...ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

In the file manager ( Date), Time Gadget, the english language doest not apply properly

I mean, example in THunar, the Date modified column is in a language I don’t understand even if I choosed english when installing

I tried other English ( canada, USA) same problem

BTW when I change the language, my desktop Application bar is move to the wrong monitor ( not the primary anymore)

JF
Same thing for the Clock Gadget, Calendar of that gadget, wrong language

 716 2018-08-162020-02-01Bug Report Chrome, OPera, Firefox all have problems with Amazon Pr ...ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

https://www.primevideo.com/

ERROR " Your web browser is missing a digital rights component. In the address bar, go to opera://plugins and ensure Widevine Content Decryption Module is enabled.”

I can’t watch videos on Amazon Prime but it " think " I was able to with one of the browser you provide in Opera.

Could you try to see i you can ?

JF
https://www.primevideo.com/

 667 2018-01-062020-02-01Feature Request More performance at old computers, Video from HD/SD, Yo ...ClosedNorman
100%
Task Description

Testing Elive at Amilo M7400, 512 MB about 1.2 GHz.

It works good, but performance coud be better by using video.
Installed at this mashine is Puppy 5.3 (Slaco), here the perfomance is much more better.

 678 2018-02-262020-02-01Bug Report Add support VGA chipset:Intel corporation haswell-ULT I ...ClosedJamil
100%
4.0 Task Description

The screen after boot is black, no support driver.
Dell Inspiron 3550
VGA chipset:Intel corporation haswell-ULT Integrated grapahics controller.
Regards.

Thank you

 654 2017-03-152020-02-01Feature Request UEFI boot mode request ClosedErik
100%
4.0 Task Description

Latest version (2.8.6 Beta) . Be good to have possibility to boot into UEFI (not only standard BIOS).
A self signed key is fine as 90% of machines will allow this.

Notes: self signed key is the requirement for the “Secure Boot” part

 690 2018-05-282020-02-01Bug Report Elive Beta boots to black screen  ClosedJay Aurabind
100%
3.x (beta's) Task Description

Hi,

I downloaded Elive beta (2.9.94) usb image, and booted it on a HP uefi enabled haswell laptop (most other components a intel ones). I am greeted with a black screen.

My lspci:

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #7 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM87 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GK208M [GeForce GT 740M] (rev a1)
07:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 73)
09:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTS5227 PCI Express Card Reader (rev 01)
0f:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)

It mentions Xeon but I promise, its a Haswell :-D I’m sure you will need more logs to track the issue. Just let me know where to find them (Ctrl-Alt-F2) gives me a prompt.

 721 2018-09-102020-02-01Bug Report Old, unsupported graphics ClosedStefano Lugli
100%
3.x (beta's)1 Task Description

I’d liked to test elive’s minimum requirements putting together some of the oldest piecies of hardware i have lying aroud.
I begun trying it out with a old motherboard, a sf2/661fx rev 1.1, which features sis integrated graphics/sis 964l (which is pretty common in old pentium 4 based office desktop computers), mounting a ‘01 2.44 GHz pentium 4 (https://ark.intel.com/products/27438/Intel-Pentium-4-Processor-2_40-GHz-512K-Cache-533-MHz-FSB), 512 mb 266mhz ddr ram and a classical ide hdd.
It looked like a possible common set up for older computers, and i was surprised finding out that there was no way to boot in graphical mode! None of the options given, either in pae or older kernel, not even the special graphics failing mode!
Then i added a vanta 16 (which i noticed in here was a often times used cheap af graphics card in older pentium 4s, as it was the msi nvidia tnt2 riva m64/m64 pro, which gave me the same results as the vanta being based on the same hw/drivers). Despite if i’m not mistaken it was supposed to support 76xx drivers (which should be avaialble in the repos), i needed to switch to the free drivers. It let me choose keyboard language and system language correctly., then when getting to the desktop it gave me a black screen :/ the mouse was visible though, so i think there must be a workaround (i will try to find it as soon as i have time)
then moved to geforce 2 mx200/mx400. Supposed to work fine with either legacy drivers 76xx or 96xx, both gave me several graphical errors. nosense screen resolution (like 600×480) and i was unable to use either the dock or the applications menu. Terminal took forever to open and everything was mostly unusable. Tried again with all the boot options, looks like working fine only using the free drivers options (both with the newer and older kernel). No graphics acceleration available, even if in windows 98 graphics acceleration was available.
Using the software acceleration caused a heavy load on the poor p4, which meant random freezes whenever it had to open an heavy application/installing something with apt-get (and the bottleneck wasn’t the ram or some sort of swapping, never hit 300 mbs of used ram!). Tried switching to e16, nothing changed.
The machine worked perfectly (and same for all the graphics options listed here)under windows 98/xp and debian stretch with i3-wm. Only issue was the sis chipset unable to elaborated 3d graphics for a lack of compatible drivers in linux, but i’ve been running q4os (debian jessie, later stretch, + TDE at the time) without having too much troubles. DE worked perfectly, at least

 696 2018-06-182020-02-01Bug Report Elive Will Not Boot after Passcode is Entered ClosedLacy L Rice Jr
100%
Task Description

I cannot boot into the system. I am having problems moving forth after entering my passcode. One thing that happens is that it goes into “cryptsetup:sda5_crypt set up successfully”. It then processes and will not further.

Another is that if I hit F6 on initial boot, it will go into the process menu. Messages I saw on the thread were:

“No arrays found in config file or automatically.

Failure:failed to assemble all arrays.

Volume group “elive_vg” not found

Unable to find LVM volume elive_vg/root_lv

Elive_boot: UNEXPECTED INCONSISTENCY; RUN fsck MANUALLY.

fsck died with exit status 4

File system check failed

root password for maintenance”

The build is on Linux 3.16.0-0.bpo.4-686-pae

 723 2018-10-242020-02-01Feature Request MTP support ClosedRoman Vik
100%
Task Description

How to implement MTP support? I tried to mount my android device with MTP, but was not succesful..
Also PTP did nothing. After apt-get mtp, still nothing, thunar did not react.
?

Thanks

7412020-01-302020-01-30Bug ReportBeta 64: When I close the lid on my laptop, it freezes ...UnconfirmedLiv Taraxacum
0%
Task Description

I have just installed E16 64 bits on my Acer laptop, and when I close the lid, the whole system freezes and I have to do a forced shutdown to start it up again.
It does not go into hibernation, it only freezes. I have trouble starting the pc up after hibernation as well.

Thank you for an otherwise great and very pretty OS.

7402020-01-302020-01-30Bug ReportUnable to launch gnome-control-centerUnconfirmedLiv Taraxacum
0%
Task Description

~
~»> gnome-control-center 1

Command ‘gnome-control-center’ not found, but can be installed with:

Loading new broadcom-sta-6.30.223.271 DKMS files… Building for 5.2.0-0.bpo.2-amd64
Building initial module for 5.2.0-0.bpo.2-amd64
Error! Bad return status for module build on kernel: 5.2.0-0.bpo.2-amd64 (x86_64)
Consult /var/lib/dkms/broadcom-sta/6.30.223.271/build/make.log for more information.
dpkg: error processing package broadcom-sta-dkms (–configure):
installed broadcom-sta-dkms package post-installation script subprocess returned error exit status 10
Setting up gnome-control-center-data (1:3.30.3-2~deb10u1) … Processing triggers for desktop-file-utils (0.23-4) … Processing triggers for mime-support (3.62) … Processing triggers for hicolor-icon-theme (0.17-2) … Processing triggers for libglib2.0-0:i386 (2.58.3-2+deb10u2) … Processing triggers for libglib2.0-0:amd64 (2.58.3-2+deb10u2) … Processing triggers for libc-bin (2.28-10) … Processing triggers for man-db (2.8.5-2) … Setting up gnome-control-center (1:3.30.3-2~deb10u1) … Errors were encountered while processing:
broadcom-sta-dkms
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

~»> gnome-control-center 127
**
ERROR:../shell/cc-shell-model.c:458:cc_shell_model_set_panel_visibility: assertion failed: (valid)
[1] 27807 abort gnome-control-center

Please help.
Thank you.

 737 2020-01-052020-01-23Bug Report Never ending busy notification when ejecting USB stick  ClosedThierry
100%
Task Description

My first bug report, so let us start with an easy one !

I run Elive 3.8.2 Beta on a HP-Z620.
When I want to eject a USB stick, a notification pops up to say not to unplug the peripheral because it is busy (some data having to be written on it) and stays indefinitely.
No clue when/if I can pull out the stick safely …

 738 2020-01-062020-01-23Bug Report Huge installation crash ClosedThierry
100%
Task Description

My test machine :
HP-Z620, no nVME BIOS support (and no chance to ever have it)
480GB PCIe nVME module, no option ROM (not bootable without BIOS support)
2GB USB stick, plugged on mother board (glued inside computer)
Multiboot : Ubuntu 18 LTS + Elementary Hera + Trisquel Flidas

USB stick : /dev/sda 1.8GB
/dev/sda1 fat32 210MB boot,esp * EFI partition
/dev/sda2 ext4 410MB * UBUNTU boot partition
/dev/sda3 ext4 410MB * HERA boot partition
/dev/sda4 ext4 410MB * FLIDAS boot partition
/dev/sda5 ext4 410MB * spare boot partition

nVME module : /dev/nvme0n1 448GB
/dev/nvme0n1p1 ext4 60GB * UBUNTU root partition
/dev/nvme0n1p2 ext4 60GB * HERA root partition
/dev/nvme0n1p3 ext4 60GB * FLIDAS root partition
/dev/nvme0n1p4 ext4 60GB * spare root partition
/dev/nvme0n1p5 ext4 200GB * HOME partition, common

Trick : USB stick is bootable, holds the EFI and BOOT partition of each system.
Each boot partition contains all necessary drivers to acces the nVME root partition
to finish associated OS activation.
Trick : the single HOME partition is shared and used by all systems (one at a time, obviously), each system having different users names, no need to explain why !!!

So far, so good, everything working like a charm.
Then I decided to install Elive on the spare partitions to test it.

I installed Elive 3.8.2 Beta using option “my disk is already partioned”, selecting /dev/nvme0n1p4 for ROOT (with format), then adding /dev/sda1 for EFI (no formatting), /dev/sda5 for BOOT (with format) and at last /dev/nvme0n1p5 for HOME (definitely NO formatting).
I did not understood the last installation step where I had to specify the boot partition of my other system ??? Which one, I have 3 bootable OSes ?! So picked Hera at random.
Elive installation successfully finished, I reboot the computer. All installed OSes are visible in Grub, Elive is default and I let it start, works nice.

The killing.
I decide to check that all my other OSes still perform well.
I reboot and select Hera as it was the system specified during the last installation step.
It starts booting, I get the Elementary logo, but never ending. I try again and again but Hera does not boot anymore, OS is definitely dead !
Flidas and Ubuntu boot normally, but impossible to log in, no users exist anymore !
I boot a live stick to analyse the HOME partition and I see it has been renamed to Elive_home and no other user than Elive exists. It is like renaming the partition has lost all existing data or the partition has been re-formatted.

7362020-01-032020-01-13Bug ReportLost options during install on 3.8.3Newfrancois.cauneau
0%
Task Description

Installing 3.8.2 beta as permanent on a PNY 32 GB USB key plugged in a dell Latitude 630, everything went fine except the following : every choices on packages to be kept on disk (themes, softwares…) were discarded, resulting in a minimal install (2 themes, 1 language…)

 733 2019-05-232020-01-13Bug Report Sound Card keeps dropping out on reboot Closedswarfendor437
100%
Task Description

Elive’s automatic configurator worked fine both in live mode (DVD) and post-install (initially). Elive Stable 3.0.6, Motherboard Asus PRIME X470-PRO, Ryzen 7 1700X, 16 Gb Corsair Vengeance RAM, Sound Blaster Audigy Rx (SB1550), Zotac nvidia 1040 Graphics (2 Gb). At first I thought it was because I changed from default Xsystem to Enlightenment. Booted tonight and no sound, only the nvidia graphics HDMI connection showing. When the system boots I see a terminal wording about “perfectr” unknown hardware which I assume is the Audigy Rx card. The only OS that appears to be stable with Sound Card is Feren OS, Makulu Lindoz 15 and Sparky Linux 5.7. Zorin 15 Beta which is based on Ubuntu 18.04 only works with ALSA - then I have to reinstall PulseAudio to listen to sound with streaming video from Web as ALSA can’t cope with it.

 735 2019-10-102020-01-13Bug Report The system should automaticaaly detect a wired connecti ...ClosedTerry Horn
100%
Task Description

PLEASE fix wired connection to auto using eth0. Yhis is critical issue for those on older computers. Both in newest beta and in stable. Every other distro does why not Elive??

Thank you

 734 2019-07-152019-07-15Bug Report Misspelled text in notification re SHACKING Alert Closedandy purugganan
100%
Task Description

My laptop works regularly, however I receive a notification about excessive shaking while in use.

The message is correct but the title spells SHACKING so it does not make sense why one is correctly spelled but the other is not; there will be confusion, no doubt.

I put this on low priority because it is minor and does not prevent continuing one’s work. The notification disappears or fades based on the default duration.

 730 2019-05-022019-05-11Bug Report Elive 3.0.4 Session ends without prevention. ClosedLuis Lopez
100%
1 Task Description

Hello,

I upgraded my system to 3.0.4 and after that, while I’m working, very often, session end and GUI restart into log screen (usually I logged in automatically, because I’m the only user of my computer).

It’s a critical problem to me because I lost almost all work in LibreOffice even if I try to save my documents very often.

Even while I was writing this bug report my system crashed again. I’ll try to reinstall 3.0.4 or even returns to 3.0.3 version.

Hoping this bug will be solved.

Best regards.

Luis

 732 2019-05-092019-05-09Bug Report Disks health reports doesn't shows correct reports ClosedThanatermesis
100%
Task Description

The new disks health feature doens’t reports the correct values:

❯❯❯ cat /etc/elive/disks-health
disks_scanned=""
count_gshock="0"
count_sectors_reallocated="0"
count_sectors_pending="0"
 731 2019-05-022019-05-04Bug Report Failsafe mode needed to boot or black screen appears ClosedThanatermesis
100%
Task Description

Hi Luis,

I added this issue in order to know what is the cause that the other options gives you a black screen

To install in failsafe mode could remove some features so if you are able to install it in normal mode it could be better, so let’s investigate the cause

 724 2018-10-242019-05-02Bug Report FLASH PLAYER - Youtube with 3D ON = lagging ClosedRoman Vik
100%
Task Description

With 3D OFF youtube even on full screen is OK, with HW compiz/openGL ON, it lags..

Asus eee 1056 - atom N455

 728 2019-01-282019-05-02Bug Report brightness and volume not working  Closedcypriot
100%
Task Description

hi there
i have a samsung N150 mini laptop and installed elive on it , when i click on FN button with volume or brightness , seems not working .. what can i do to solve this pls

PLEASE be describable and clear. We need to understand the issue and being able to reproduce it.

By reporting the problem you also help every user in the world that can be affected too! :)

Thank you

 729 2019-01-282019-05-02Bug Report screen lock Closedcypriot
100%
Task Description

hi there,
trying to get screen lock to work but dont look like happening
i click on window + L button locked the screen but when i entered my pass to unlock just waited waited and nothing happened stayed on that .. had to had reboot.

any ideas ? thnx

Thank you

 727 2019-01-042019-01-10Bug Report Can't install gsmartcontrol and required libraries ClosedRafael
100%
Task Description

I just installed Elive 3.0.3 yesterday. I’m using my WIFI connection without problem. I just updated with “apt-get update” and then tried to install “apt-get install gsmartcontrol”, but after key “s” as usual on any Debian based system, in console it shows “Err http://.... gsmartcontrol...i386.deb” ... “301 moved permanently”, so I can’t install the application. Is like it’s not on repositories.

Any idea to solve this?

7262018-12-072018-12-07Bug ReportGrubUnconfirmedPeter Grešlík
0%
Task Description

Greet you! I have some problem with grub of eLive. It cannot display other systems except for eLive. I have ElementaryOS Juno and Linuxt Mint 19.

Thanks,
Peter

7252018-10-302018-11-23Bug ReportHotSpot wifiUnconfirmedRoman Vik
0%
Task Description

Unable to setup mode=AP in network config, there is no choose for hotspot in network applet, just ad-hoc and infrastructure.
Atheros driver is with master mode enabled, AP possible, but no luck.. Wired LAN with DHCP, wifi no sharing.
Asus eee 1005

6882018-05-202018-11-23Bug ReportUtilidad de discos no abre el disco montadoUnconfirmedChrist
0%
3.x (beta's) Task Description

Al ingresar a la utilidad de discos, se puede ver sin problema el disco duro y sus particiones. Pero a la hora de dar clic en “Montar”, se monta aparentemente en una ruta pero dicha ruta no existe. En otras palabras si monto el disco desde la utilidad de discos, el disco supuestamente se monta pero no se puede acceder a él desde la ruta que muestra en pantalla.

Ahora si ingreso al administrador de archivos, ahi se puede ver las particiones del disco y se puede acceder. Pero si doy a montar en la utilidad de discos, curiosamente se desmonta en el administrador de archivos. Ahí está el error.

Y este error ya lo he visto en versiones anteriores, pero en esta última sigue ese mismo problema. Y el error se presenta en cualquier maquina que se quiera probar el elivecd.

Saludos y larga vida a Elivecd, el mejor sistema basado en Debian !!!!!!!

 687 2018-05-132018-11-23Bug Report Main hard drive not detected ClosedMichael Molho
100%
Task Description

On a laptop Lenovo ideapad 100S, I cannot install Elive on disk because the main hard drive (SSD) is not detected. Once booted in live mode, the list of detected drives showed by the Elive installer is empty. I also started Gparted which did not see my hard drive, only the USB stick.

I’m opening this bug but I will not be able to follow the resolution since I will not have access to this laptop anymore. It is just in case you can find the solution without my further help and inputs.

Thank you !

/Michael

 674 2018-02-112018-11-23Bug Report dual boot : grub broken after install ClosedYop Solo
100%
Task Description

I use the USB image on a dual boot laptop : 7 and Lubuntu.
Installation script recognize my Lubuntu and updates it.
At reboot, GRUB go in “safety mode” as if it couldn’t find my hard drive.

 715 2018-08-162018-11-23Bug Report Dropbox end supporting our version of Debian nov 7 2018 ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

Just received a message from dropbox than my Elive computer won’t be supported by Dropbox after nov 7 2018.

I assume it’s the kernel version ( hope it’s not the 32 bits support that they are stopping)

JF

 718 2018-08-182018-11-23Bug Report Opening the PacMan game messed up my 2 screens configur ...ClosedJF Bourdeau
100%
Task Description

I was exploring the games your included in ELive
Opened PAcMan ( I come from that era)

and it opened on my 2 screen, brought back my 2 screen in mirroring mode

I had to reconfigure my screens

JF
Probably not a problem on a one monitor config

7202018-08-282018-11-23Bug ReportNetwork adapters not recognizedUnconfirmedguy.damico
0%
Task Description

I booted Live Mode on a Lenovo 110s ideapad laptop using a USB created with Etcher. Everything seems to work well with the exception of my wireless network adapter, it’s not recognized: Intel Dual Band Wireless-AC 3165 Plus Bluetooth.



Hope you can make it work.

Showing tasks 1 - 50 of 743 Page 1 of 151 - 2 - 3 - 4 - 5 - Last >>

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing