Elive

Help us in a better way with reports that includes all the needed (but not excesive) information and how to reproduce it. It may not mean a lot to you, but it means a world to us.

IDOpenedLast EditedTask Type  ascSummaryStatusOpened byProgressDue In Version
 742 2020-02-012020-06-26Betatesting Make Eltrans work again ClosedStefano Lugli
100%
4.02 Task Description

Eltrans was the easiest way to get big parts of the os translated for free. It needs to go live again, so what is the problem that prevents it from working? Is there any way we could write a new version of it so you do not need to waste your time? In that case, what are your requiremetns and what kind of interface should we give it so that it can just be put in place of the older one?

 739 2020-01-222020-02-02Betatesting No puedo descargar actualizaciones - versión beta 3.8.2 ...ClosedJaume Martí
100%
3.x (beta's)1 Task Description

Hola! Tengo tres problemas:


1- Al cerrar sesión el sistema se bloquea.

2- Cuando pongo el equipo en suspensión o le doy a hibernar, me ocurre que al volver al escritorio Internet no funciona y si reinicio todo vuelve a la normalidad, esto ya me pasaba con el sistema estable.

3- Cuando intento actualizar no me deja y todo es darle al botón pero ahí se queda sin poder actualizar.


P. D. - Por lo demás todo perfecto.

Un saludo!

 705 2018-07-012018-11-23Betatesting Multiple screens betatesting ClosedThanatermesis
100%
3.0 Task Description

The new multiple screens betatesting is ready to be used, this task will be to better track all that is needed to betatest:

How to use it: Everything should be automated, so just upgrade your system with the command “apug” and restart to a new desktop configuration (from elive menus), which is important too. It should detect that you have multiple screens and ask you to configure them, or use an existing configuration, etc in contrary case you still have the configurator available (only one now, which is an elive tool)

Things to betatest: This is the list:

  1. all the options and behaviours (what if select no, yes, save, not save, remove, etc), this is more or less already betatested by me
  2. try to disconnect the extra screen, reboot computer, your desktop should be equally functional (and I assume not asking/saying anything about)
  3. poweroff again the computer, connect again the extra screen, it should remember that configuration for your second screen and going back to these settings (without asking anything, i assume)
  4. there’s some games that changes your screen resolution (in order to play in fullscreen), if the game exits with an error your desktop is messed up (desktop running in a strange resolution), the normal behaviour is to return to the correct resolution when the game exits correctly, but i dont know if this happens or even if goes to the correct multiscreen mode. Also: a reboot should perfectly return to the normal behaviour
  5. maybe already said before, but switching between “using and not using” the external screen should be not a painful experience (and/or with reboots), it should be “work on the fly”
  6. ecomorph (special effects) should work correctly, except for the “exposé effect” which doesn’t seems to like it so much (confused numbers of desktops, etc, not sure if this one works better after the full implementation)
  7. detail: technically speaking, there’s two launching of the “load screen settings”, one happens before the desktop is loaded and the other when the desktop has started to load... in other words: if there’s a widget/question that asks for anything it should always happen when you already have access to the window controls (including window borders for example)
  8. since i found a strange behavior with the “automated fonts sizing calculation” feature, i include this betatest point: test if the font sizes are not reconfigured “smaller than normal”
  9. we have hotkeys to switch between virtual desktops, do we have a setup for between screens? i just tried to configure a new keyboard hotkey (ctrl + alt + shift + arrows) for switch to another screen 0/1 but doesn’t looks like to work on virtualbox... will need to do test in a real machine (and implement the hotkey in the default configuration)

Notes: if any of these betatests are not working as expected, please include the details of the “steps” about how to reproduce it, and the exact (first words) of the “conflicting” message found

 231 2008-09-142009-03-29Bug Report Wrong keyboard layout in xorg.conf when changing to "es ...Closedmeborc
100%
2 Task Description

system: elive 1.8.8 (downloaded from elivecd.org) installed on inspiron 1520

the default language is us and it is OK... the problem is when i change the keyboard layout to estonian in elpanel, the output of the keys is totally mangled. it looks something like a mix between webdings and chinese

since the layout is NOT giving latin letters, the user is unable to log in. this is a big problem for those new users trying out linux/elive... they have no idea how to fix xorg.conf themselves.

logging in from command line i was able to see that the xorg.conf had “et” as a layout instead of “ee”

after changing the layout to “ee” manually, everything works again


 49 2006-12-122007-04-14Bug Report Change of keyboard layaut blocks keyboard ClosedYasen Atanasov
100%
1 Task Description

Chosing keyboard layout diferent from english switches direktly to it. And loging becomes inposible. I think there should be some hot key for swutching between english and other kayboard layout.

 70 2007-02-172007-08-21Bug Report [polish] - some polish national signs shows up as boxes ClosedMaciej Huć
100%
1 Task Description

[polish] - some polish national signs shows up as boxes on windows description and in aplication menu which is accesible after left click on desktop

 99 2007-05-132007-08-25Bug Report The Clock in Elive ( Time ) always wrong! ClosedNawar
100%
1 Task Description

Hi,

This is a Bug!!!! try to fix this issue in the Clock, whatever i do to set the time of the Clock in Elive, it get after a new start again wrong.

FreeEagle

 129 2007-07-062007-08-02Bug Report login user_password not accepted ClosedRoger Gagne
100%
1 Task Description

at the login : the password given for the user is not accepted
roger126@sympatico.ca


	
 135 2007-07-102009-02-02Bug Report Elpanel not working unless logged in as root ClosedJB
100%
1 Task Description

I’ve installed Elive on an old Compaq P3 @700 Mhz, with more than 128Mb of memory.
The problem is that running as another user than root doesn’t allow the access to the elpanel.

The problem happened as soon as installed was completed, when I logged in with the user created during installation.
The ‘fine tune’ step seems to start, however I’m not able to confirm it does anything, neither if it ends after a while.

When trying to access an option in the elpanel, I get the prompt for the root account password.
If I enter a wrong password, the windows pops up again requesting the password.
If I enter the right password, the windows closes, but nothing happens.

I tried to login as root, and I have full access to the panel (even if I loose all my icons and bars).
I’ve tried to delete and create new users, but it still doesn’t work.

I’m quite a noob in Linux, but I don’t think I made a mistake (in fact I followed the installation step by step).
My drive is a 10Gb, split in one main partition of 7.5Gb for the system, and a 2.5Gb Linux-swap.
I’ve used the reiserfs format as suggested.

Please if I missed anything just tell me ^^
Thanks in advance for your suggestions.

 176 2007-12-292008-09-11Bug Report Wifi: bcm43xx: kernel module missing ClosedClayton Holloway
100%
1 Task Description

Package “linux-image-2.6.18-elive” does not contain the module bcm43xx for broadcom 43xx wifi cards.
The directory exists in the module path, but it is empty.


PrinceAMD, i have seen this also happen in my laptop, some module file does not exist!

 191 2008-05-252009-03-23Bug Report Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC Onboard E ...Closedsüleyman bal?kç?
100%
1 Task Description

my “Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC” onboard ethernet adapter works fine with any other distro. Even in Debian. But none of the Elive it does not work. in Debian 4.0 R3 it worked. if Elive is Debian based it should work on Elive too. Right?

 196 2008-06-132008-06-22Bug Report Small Typo in Elive installer ClosedChristian A. Reiter
100%
1 Task Description

When you click on the installer in Elive 1.7.7, there comes a window:
I’m sorry, the actual Installer of Elive needs to be rewrited and...

It should be “rewritten”, not “rewrited”.

 229 2008-09-072010-01-20Bug Report Problema al montar hd externo ClosedSpirit
100%
2.01 Task Description

Cuando voy a montar el hdd externo me dice fallo al montaje por formato ntfs, uso el hdd elements lo comparto en windows y en linux.

 241 2008-09-292009-07-07Bug Report Elive crashes on first startup Closedsam
100%
1 Task Description

Elive doesn’t start on my PC.
The image shows my computer screen booting from the Live CD.
I think this is a bigger error, because Ubuntu showed me a similiar error code.
Everytime I start the PC it shows me that screen, then I have to reboot and the second time it boots normally.
Here’s the image:
//img87.imageshack.us/my.php

 261 2008-10-152010-01-22Bug Report Error when installing Elive since any version after Gem ...ClosedGelson
100%
2.01 Task Description

Can’t installing Elive on VMWare. The Eliveinstaller reports this:

Error Information:
	An exit code of 1 was returned from sudo eliveinstaller.

Output Data:
	There was no output

Error Logs:
	There was no error message

It happens after I make the partitions, then I choose where goes Swap and where goes Root, and so Eliveinstaller crashes saving this in the log!

Thanks for the attention on this, I’m a truly fan of this distro.

PS: I’m submittin’ this again ‘cause I didn’t fill the left questionaire.

Cheers!

ZORD

 271 2008-10-192010-03-02Bug Report Entrance bugs ClosedThanatermesis
100%
2.01 Task Description
  • If you create a new user, it can’t login to entrance since you dont wait that the selector of graphical system appears (at least having other graphical systems in the list like e16 listed in the list of window-managers to select (top-left corner))
 280 2008-10-282009-06-27Bug Report Net-connector refuses to connect to unencrypted network ...ClosedJustin Raug Veggerby
100%
1 Task Description

When on the road and staying at hotels - it becomes necessary to connect to their unencrypted networks, but net-connector from the control panel refuses to connect to unencrypted networks.

 294 2008-11-122009-07-08Bug Report net connector is not activating the ethernet card on no ...Closednekron29
100%
1 Task Description

Hi,

I just have installed the last development release of elive on my dell inspiron 1300 laptop.

Everything went ok except that after the “fine tuning” of the installed system the network connection is not activated by the default by the system when doing a normal boot. For the moment i am using elive panel to access the network connector to connect the card to the internet (via DHCP) or ifconfig in the terminal.

I saw that the netconnector has a “auto-connect” feature which is ticked yet it seems it doesn’t work.

My ethernet card is a Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-Tx card.

Thanks a lot for your help on this and congratulations for a fine linux distribution.

Razvan

 306 2008-11-272009-07-08Bug Report Keyboard and Mouse don't work in 1.9.18 ClosedMark
100%
1 Task Description

I burned the ISO of 1.9.18 and running the live cd i get to the languages and i can’t click on the ok, it just sits there with the white cursor blinking on the ok button and if i wait long enough it will go into the Verbose mode and then to the resolutions and i can’t move up or down or click on anything my mouse and keyboard don’t work, i have had no problems with mouse and keyboard on the other versions. My mouse is a Logitech LX3 and my keyboard is a Microsoft Digital Media Keyboard

 333 2009-01-192009-01-30Bug Report Black Bar ClosedPhantom
100%
1 Task Description

Black Bar at bottom of my screen. Covers up everything but launch bar, any window thats open (e.i. iceweasel, if i drag it to the bottom of my screen it covers it up)

i have tried restarting enlightenment, going back to original themes, wallpaper, etc.
to no avail.

i belive after i used eltrans and updated my system with this it did it.
elive version:

linux version 2.6.26.8-elive-686

 340 2009-02-052010-01-20Bug Report ETK Preferences broken ClosedBrittany Dunlap
100%
2.01 Task Description

ETK Preferences does not change to show different windows for each of the tabs.

EG: When I click on Theme it should show different themes to choose from, and when I click on User Preferences I should see the appropriate window information. Default tab “theme” shows all the time.

Elive 1.9.22 unstable.

 479 2009-09-052010-01-20Bug Report 1.9.42-Compiz: Desktop artifacts, problem windows ClosedScott Moore
100%
1 Task Description

Many applications, such as aTunes, OpenOffice, and Audacious have different screen corruption issues. Audacious has problems scaling and the player window shows elements of last application used.

Openoffice sometimes displays documents off-center with no scrollbars to re-center.

aTunes song info window remains on desktop with off-center information.

 513 2009-12-032017-08-02Bug Report Wifi problem on Dell D410 ClosedGuillaume hatt
100%
3.01 Task Description

Hi,
I use elive installed on a Dell D410 laptop with Broadcom BCM4311 wifi card. I can see networks, but I’m unable to connect to anyone because dhclient is unable to obtain an IP address.
I tried other wifi cards (Realtek, D-Link), and it is always same problem. All these cards are supported by Debian Lenny or Ubuntu 8.04.
I really like elive and wouldn’t go back to Lenny because of this wifi problem.

Thanks for help.
G. Hatt

uname -r:
2.6.26.8-elive-686

lspci :
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #4 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB2 EHCI Controller (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev d3)
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC’97 Audio Controller (rev 03)
00:1e.3 Modem: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC’97 Modem Controller (rev 03)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801FBM (ICH6M) LPC Interface Bridge (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) IDE Controller (rev 03)
01:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5751 Gigabit Ethernet PCI Express (rev 01)
02:01.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI6515 Cardbus Controller
02:01.5 Communication controller: Texas Instruments PCI6515 SmartCard Controller
02:03.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4311 [AirForce 54g] 802.11a/b/g PCI Express Transceiver (rev 02)

 518 2009-12-252010-01-20Bug Report 1.9.54 Synaptic missing ClosedAlexAnteMachina
100%
1 Task Description

After installing 1.9.54 I found that Synaptic is missing!
I simply installed it via “apt-get install synaptic”. But I really wonder why Synaptic isn’t installed by default. All elive-dev Versions before came with Synaptic installed by default.

 553 2010-03-062010-03-15Bug Report swedish boot option ClosedThanatermesis
100%
3.01 Task Description

<PrinceAMD> Thanatermesis, <Elive_user25_en> If one choose swedish as language in textmode boot.
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> Everything is translated into...
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> finnish.
<PrinceAMD> <Elive_user25_en> that has not one word in common with swedish

 555 2010-03-062014-06-05Bug Report volume still setup to 100% after first install of Topaz ClosedRoman Vik
100%
3.01 Task Description

After upgrade system from ISO the volume setup to 100% - too loud for the first time..

 576 2010-04-272017-08-27Bug Report net-connector: Stop to SCAN networks if we are connecte ...ClosedThanatermesis
100%
3.01 Task Description

If we are already connected to internet is useless to scan about networks, disable the scan until we are disconnected (the non-stop scanning thing makes that some wireless drivers blocks and a reboot is required to recover the connection)

 587 2010-09-072017-08-27Bug Report Driver p4-clockmod instead of acpi-cpufreq on EeePC 901 ClosedSigmun
100%
1 Task Description

The driver loaded after the installation by the module cpufreq is wrong. In the Live version, it use the acpi-cpufreq driver, which is the good one for Intel Atom proc I guess. In the Installed version, the driver used is p4-clockmod so the cpu scaling frequency and power management is not done correctly.

 588 2010-09-102017-08-25Bug Report Hibernation wake up problem on EeePC 901 with ecomorph ClosedSigmun
100%
1 Task Description

The hibernation process seems to work perfectly. When I turn my EeePC 901 (which supports hibernation), it recovery until I heard the sound which told me “Elive system restored”, I can see and move the mouse cursor, but the screen still black and nothing append, even if I press Alt+Ctrl+Del or Alt+Ctrl+Backspace or power button or anything else. I have to hard reboot it. It does the same with wifi On and Off before hibernation but it works perfectly if ecomorph is not loaded.

 623 2014-06-292017-08-25Bug Report hibernation does not work ClosedDouwe Bootsma
100%
1 Task Description

Hibernation just blanks screen, session still life in background (sound movie still playing) system unresponsive (mouse works, no screen). Calling the hibernation script with kill apps that prevent hibernation switch does shutdowns the system but on restart a whole bunch of journal replays are done and a clean desktop is shown (all applications have been killed). Sleep mode works like a charm!

Latest 2.3.1 ISO

 637 2014-09-282017-08-25Bug Report Hibernate action doesn't work Closedme
100%
1 Task Description

Version 2.3.6 installed on HDD.

Hibernate are not working at all.
When I press button Hibernate the screen become totally black,
only mouse is active and can’t do anything,
i waited around 2 minutes and nothing changes so i restarted my laptop by power button.

PS. I installed “powermanagement-interface” package
and edited “/etc/default/grub” by adding there new line:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=”resume=/dev/sda5”

and now i am using “pm-hibernate” (from terminal) and it’s works well but i want do it from button.

Also i want to know where this action scripts are stored i mean “Power Off”, “Suspend”, “Lock”, “Reboot”, “Hibernate”, “Log Out” ?
I edited file “/etc/enlightenment/sysactions.conf”
by editing line:
“action: hibernate /usr/sbin/hiber.sh”

in hiber.sh i have > “pm-hibernate” command.
But this doesn’t work so i only can go to hibernate from console by command “pm-hibernate” :(

 655 2017-03-312017-08-06Bug Report Unlocking failed ClosedGrottem
100%
1 Task Description

Locked “System” → “Lock”

went away for a couple of minutes came back and give in my pwd in de textbox. After pressing enter it tried to unluck but seems the program went in an loop, this for several minutes.

I was able to switch and log in in other TTY’s login no problem rebooted and was then able to login in the gui.

 694 2018-06-112018-06-12Bug Report Elive freezes at: Loading initial ramdisk after booting ...ClosedSykkNyzz
100%
1 Task Description

I previously did the full install of Elive 2.9.9.5 via USB on a Macbook Mid 2009. And things were running smoothly. Afterwards, the grub would appear then it will freeze at Loading initial ramdisk.

 721 2018-09-102020-02-01Bug Report Old, unsupported graphics ClosedStefano Lugli
100%
3.x (beta's)1 Task Description

I’d liked to test elive’s minimum requirements putting together some of the oldest piecies of hardware i have lying aroud.
I begun trying it out with a old motherboard, a sf2/661fx rev 1.1, which features sis integrated graphics/sis 964l (which is pretty common in old pentium 4 based office desktop computers), mounting a ‘01 2.44 GHz pentium 4 (https://ark.intel.com/products/27438/Intel-Pentium-4-Processor-2_40-GHz-512K-Cache-533-MHz-FSB), 512 mb 266mhz ddr ram and a classical ide hdd.
It looked like a possible common set up for older computers, and i was surprised finding out that there was no way to boot in graphical mode! None of the options given, either in pae or older kernel, not even the special graphics failing mode!
Then i added a vanta 16 (which i noticed in here was a often times used cheap af graphics card in older pentium 4s, as it was the msi nvidia tnt2 riva m64/m64 pro, which gave me the same results as the vanta being based on the same hw/drivers). Despite if i’m not mistaken it was supposed to support 76xx drivers (which should be avaialble in the repos), i needed to switch to the free drivers. It let me choose keyboard language and system language correctly., then when getting to the desktop it gave me a black screen :/ the mouse was visible though, so i think there must be a workaround (i will try to find it as soon as i have time)
then moved to geforce 2 mx200/mx400. Supposed to work fine with either legacy drivers 76xx or 96xx, both gave me several graphical errors. nosense screen resolution (like 600×480) and i was unable to use either the dock or the applications menu. Terminal took forever to open and everything was mostly unusable. Tried again with all the boot options, looks like working fine only using the free drivers options (both with the newer and older kernel). No graphics acceleration available, even if in windows 98 graphics acceleration was available.
Using the software acceleration caused a heavy load on the poor p4, which meant random freezes whenever it had to open an heavy application/installing something with apt-get (and the bottleneck wasn’t the ram or some sort of swapping, never hit 300 mbs of used ram!). Tried switching to e16, nothing changed.
The machine worked perfectly (and same for all the graphics options listed here)under windows 98/xp and debian stretch with i3-wm. Only issue was the sis chipset unable to elaborated 3d graphics for a lack of compatible drivers in linux, but i’ve been running q4os (debian jessie, later stretch, + TDE at the time) without having too much troubles. DE worked perfectly, at least

 730 2019-05-022019-05-11Bug Report Elive 3.0.4 Session ends without prevention. ClosedLuis Lopez
100%
1 Task Description

Hello,

I upgraded my system to 3.0.4 and after that, while I’m working, very often, session end and GUI restart into log screen (usually I logged in automatically, because I’m the only user of my computer).

It’s a critical problem to me because I lost almost all work in LibreOffice even if I try to save my documents very often.

Even while I was writing this bug report my system crashed again. I’ll try to reinstall 3.0.4 or even returns to 3.0.3 version.

Hoping this bug will be solved.

Best regards.

Luis

 745 2020-03-042020-04-09Bug Report Odd state of OS ClosedIttussarom Retals Mail Ynohtna
100%
1 Task Description

Whenever I am away from my PC for about five minutes without putting it to sleep, when I move the mouse it decides to have a blank screen with lines on it. The PC then stops responding and I have to force-reboot which wastes time and battery.

Thanks!! (Version 3.8.2 beta)

 7 2006-06-302006-09-09Bug Report Slider widget "greys out" on restart Closedprimate
100%
Task Description

Certian programs that are in the slider window “grey out” on a quick restart of Elive. I have seen Azureus and Firefox do this. This is all I know, try it out. Does anyone know a way to debug this? Thanks, later.

 9 2006-07-032006-07-19Bug Report /etc/ftab file is not good generated Closedgagarine
100%
Task Description

The fstab file is not good gererated by the system when is installed. The system detect extended partition and put it on the fstab. This procure a crash on fsdik on startup.

My partition schema

{—–sda1—–}{—–sda2—–} {—–sda3—–} {—–sda4(extended)—–[—–sda5(logic)—-][——swap(logic)—-][—-FREE(logic)—]—–}

The auto generated fstab

/dev/sda2 / xfs defaults 0 0
/dev/sda6 none swap sw 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/sda5 /boot ext3 defaults 0 0
/dev/sda3 /home ext3 defaults 0 1
/dev/sda1 /mnt/sda1 auto defaults,auto 0 2
/dev/sda4 /mnt/sda4 ext3 defaults,auto 0 2 #This is a extended partition don’t mount it!
sys /sys sysfs defaults 0 0
* The correct fstab **

/dev/sda2 / xfs defaults 0 0
/dev/sda6 none swap sw 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
none /sys sysfs defaults 0 0
/dev/sda5 /boot ext3 defaults 0 0
/dev/sda3 /home ext3 defaults 0 1
/dev/sda1 /mnt/sda1 auto defaults,auto 0 2
sys /sys sysfs defaults 0 0

 10 2006-07-032006-07-29Bug Report The partition creating with gparted is auto detected Closedgagarine
100%
Task Description

When I creat a new partition with gparted on my usb disc, the partition is automaticaly detected and the system proposes me to mounted but gparted has not finish the work and crashes.

Creating new partitions is not possible (for end user).

 11 2006-07-032006-09-09Bug Report XFE menu's text encoding Closedgagarine
100%
Task Description

The text in menu of XFE is not right encoded (with the french menu). For exemple “Propriété” is “Propri&#128;©t&#128;©”.

If I created a file or rename it i have the same problem.

 12 2006-07-032006-07-18Bug Report Synaptic will not update everything Closedgagarine
100%
Task Description

Synaptic will not update everything. If i update lists, and select the option to mark all, it cannot update. (it displays the folowwing error:)

E: This installation run will require temporarily removing the essential package libglu1-xorg due to a Conflicts/Pre-Depends loop. This is often bad, but if you really want to do it, activate the APT::Force-LoopBreak option. E: Internal Error, Could not early remove libglu1-xorg


This is a problem of the upgrade of xorg7, well, the more simple option is “upgrade your Elive” from the Elive installer (a new feature similar a upgrade than a installation), it reinstall the system automatized saving your /home partition, users, files, main configurations, etc

 15 2006-07-162006-07-19Bug Report Quick Key Combo: Ctrl+Alt+Ins = 2 terminals Closedprimate
100%
Task Description

Try it out, I get two terminals directly over top of each other. I think some people might not have an “Ins” or Insert key, does anyone have a different default key that they use to bring up a term (x2) window?

 16 2006-07-182006-09-09Bug Report Site bad redirectement ClosedThanatermesis
100%
Task Description

The site not works very good since is used http://bugs.thanatermesis.org instead of the real site... for example not is posible to “copy the link of the site” because it stills on http://bugs.thanatermesis.org all the time
Also when you make a login, sometimes give you a strange blank page

Any recomendation for the redirection of the site ?

 17 2006-07-192006-09-09Bug Report CDripping problems. cdda2wav is not working, cdparanoia ...ClosedBjorn
100%
Task Description

In Elive (cvs20060516) there is problems with cdripping. cdda2wav is not working, cdparanoia is painfully slow. (To rip 1 CD in elive takes 80 minutes on my old debian install on the same computer it took less then 10 min) Ubuntu-users has reported similar problems.

 19 2006-07-262006-11-07Bug Report Thunderbird charset pb ClosedSchelcher FX
100%
Task Description

Using Thunderbird on a Elive 0.5 on my laptop. The default language is French (Fr_fr), and default charset is utf8 for the system.
Some headers of emails don’t print correctly in the headers window of thunderbird, and changing the charset in the menu View→ Character Encoding doesn’t solve the pb... Maybe a pb of compilation of the pgm ?

I also had a pb with accents in xfe, I didn’t manage to solve (Those french and their accents !...)

Thanks for all with this wonderfull distro !
FX

 20 2006-09-092007-04-01Bug Report Re-check ntfs filesystem later run elive 0.5 beta 3 in  ...Closed
100%
Task Description

mount ntfs filesystem with rw attributes in live mode, it forced re-check filesystem for win in the next boot.

 21 2006-09-092006-11-06Bug Report Bad values VertRefresh IIyama VMP 410 ClosedFabien
100%
Elive 0.5+ dev Task Description

Bad values to VertRefresh for IIyama Vision Master Pro 410.

Values in original xorg.conf : 50 - 60

Good values : 50 - 160

The original values block refresh rate to 60Hz.

 23 2006-09-102007-04-01Bug Report IPod causes two instances of Thunar to start Closedchris desjardins
100%
Task Description

When I plug in my IPod it causes two instances of Thunar to open. This is a rather trivial, but annoying bug, as I immediately have to close one instance of Thunar and click cancel when it asks me to if I wish to unmount the device.
I think it would be better if Thunar didn’t open when I insert my IPod. Instead GTKPod could handle IPods and other mp3 players by default instead of Thunar as most people won’t use Thunar for IPod management (as it can’t sync, read, etc.) only GTKPod.

 25 2006-09-152007-03-31Bug Report hostap and acx100 modules no longer work with 2.6.15 ke ...ClosedMark Berndt
100%
Task Description

since early August both hostap and acx100 wlan modules report compiler version mismatches and fail to load.

 26 2006-09-152008-09-11Bug Report Xpad writes wrong coordinates to config when exiting e1 ...ClosedMark Berndt
100%
Task Description

When Xpad notes are open on screen 1 and E16 is exited from screen 2, negative coordinates are written to the xpad config file. On restart, notepads are not visible on either screen.

example X coord -255

Showing tasks 1 - 50 of 743 Page 1 of 151 - 2 - 3 - 4 - 5 - Last >>

Available keyboard shortcuts

Tasklist

Task Details

Task Editing